Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Västeråsarna och deras ekonomi – struntjournalistik

Vad är det för konstig struntjournalistik VLT ägnar sig åt för att få ihop något som ska påminna om en morgontidning?

Huvudrubriken i VLT den 20 juli, "Västeråsarna har mest över av alla svenskar", skriker ut att västeråsarna har mest över av alla svenska och detta vidareutvecklas på ett helt uppslag inne i tidningen hur goda möjligheter västeråsarna har att spara.

Swedbank har i en undersökning kommit fram till att sammanboende höginkomsttagare utan barn och bil och boende i en bostadsrätt med moderat månadsavgift kan spara eller konsumera för 27 000 kronor per månad. Vad är det för konstigt med det? Så har det väl alltid sett ut. Är det något speciellt för Västerås?

Sedan är det ju en annan sak om det är livskvalitet att bara tjäna så mycket pengar som möjligt. Familjebildning, arbetslöshet, pension och sjukdomar med mera ingår också i allra högsta grad i livet och då blir det knappast några 27 000 kronor kvar varje månad.

Är man ensamstående med barn så får man det svårt att gå runt. Det nämns i och för sig i artikeln, men bara som en parentes.

I stället väljer man att fokusera på den ekonomiska eliten. Detta är inget annat än en vulgärartikel av VLT och ett hån mot de flesta som har det mindre bra.

Västerås har inget att slå sig för bröstet för, snarare tvärtom.

Västeråsare – varken rik eller fattig

Svar direkt!

Tack för dina synpunkter. Jag håller dock inte med dig om att det är "struntjournalistik".

Ja, Västerås utmärker sig i denna undersökning. Det är det artikeln handlar om.

Daniel Nordström

chefredaktör och ansvarig utgivare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare