Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vem ska utbilda nya ingenjörer?

Annons

Rektorer runtom i landet vänder ut och in på sig själva i jakten på legitimerade lärare. Enligt Skolverket saknas det idag cirka 70 000 lärare i Sverige. Det är skrämmande läsning platsbanken uppvisar. Bara i Västerås saknas det 35 lärare i årskurs 1-6, 16 lärare i fritidshem, 21 förskollärare samt många vikarier till skolverksamheten. Lägg därtill alla SFI-lärare, specialpedagoger och speciallärare som saknas,

Sveriges befolkning växer så det knakar. Enligt SCB väntar Sverige på minst cirka 80 000 nya medborgare de närmaste åren. Många av dessa är barn. Det är inte troligt att lärarbristen kommer avta.

Jag tror att även den oinvigde i skolvärlden kan förstå vilken arbetssituation pedagoger, lärare och elever har och kommer få på sin arbetsplats.

Lärarbristen kan inte kallas en utmaning eller ens ett monumentalt misslyckande. Detta har blivit en samhällsfara. En god utbildning och kunskap är nyckeln till välfärd, välmående och ett fungerande samhälle.

Jag tror tyvärr att det blir väldigt svårt att vända den här trenden då senaste regeringar har sovit. Vad har styrande politiker i Västerås för plan?

Mia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare