Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vem ska utbilda nya ingenjörer?

Rektorer runtom i landet vänder ut och in på sig själva i jakten på legitimerade lärare. Enligt Skolverket saknas det idag cirka 70 000 lärare i Sverige. Det är skrämmande läsning platsbanken uppvisar. Bara i Västerås saknas det 35 lärare i årskurs 1-6, 16 lärare i fritidshem, 21 förskollärare samt många vikarier till skolverksamheten. Lägg därtill alla SFI-lärare, specialpedagoger och speciallärare som saknas,

Sveriges befolkning växer så det knakar. Enligt SCB väntar Sverige på minst cirka 80 000 nya medborgare de närmaste åren. Många av dessa är barn. Det är inte troligt att lärarbristen kommer avta.

Jag tror att även den oinvigde i skolvärlden kan förstå vilken arbetssituation pedagoger, lärare och elever har och kommer få på sin arbetsplats.

Lärarbristen kan inte kallas en utmaning eller ens ett monumentalt misslyckande. Detta har blivit en samhällsfara. En god utbildning och kunskap är nyckeln till välfärd, välmående och ett fungerande samhälle.

Jag tror tyvärr att det blir väldigt svårt att vända den här trenden då senaste regeringar har sovit. Vad har styrande politiker i Västerås för plan?

Mia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare