Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vem, vilka bestämmer?

Har varit tillsammans i 53 år . . . VLT Västerås Nyheter tisdag 21 juli 2020.

Citat ur en artikel: Frågan som Harry Frank väckt om en säker mötesplats passar hon vidare till Tobias Åsell, direktör på vård- och omsorgsförvaltningen. Men han säger att det inte finns några planer att göra undantag från besöksförbudet och skapa mötesplatser utomhus så som det har ordnats på andra håll i landet.

Läsare, uppmärksamma frasen ”Men han säger att det inte finns några planer att . . . ”. Speciellt intressant blir: inte finns några planer.

Hur skall man tolka detta yttrande? Kanske ställa den enkla frågan varför! Här kan läsaren spekulera fritt! Den följdfråga, som ligger närmast tycks vara ”vem, vilka bestämmer” om en plan upprättas eller beslutas, att inte.

På vems bord ligger ansvaret om, att ta upp frågan? På direktören på Vård- och omsorgsförvaltningen? Eller under dennes position eller ovanför på EU-nivå? Eller kanske på FN-nivån för mänskliga rättigheter? Kul, att retas lite!

Om ej på förvaltningsnivån, så hamnar den på den nivå, som dikterar vilken sorts vilja, som förvaltningarna har, att uppfylla! Frågan hamnar slutligen på den politiska i de fall förvaltningarna saknar egen viljan, att på eget bevåg åtminstone äga viljan, att göra ett tappert försök!

Ofta säges ”bara viljan finns så kan man”! Har Herr T någon vilja, att vilja? Marianne har på sin tid varit en del av vården av småttingar och stöttat mödrar! Sa min fru.

Hgm

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare