Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi 40-talister tar ansvar

Jag är 76 år och ganska trött på tjatet att vi 40-talister inte tar ansvar.

I många insändare står att vi ska stanna hemma. Jag är med i pensionärernas bowlingklubb som lade ner sin verksamhet för nära tre veckors sedan beroende på coronaviruset. Flera golfklubbar som bowlade flera gånger i veckan lade också ner sin verksamhet. Jag brukar bowla cirka 4–5 ggr/vecka och gå på gym lika många gånger. Dessutom träffar jag andra och spelar biljard 2 ggr/vecka samt kortspel 1 ggr/vecka. Allt detta har jag upphört med.

Jag går sällan i någon affär, men någon gång behövs det. Då passar jag på när det är lite folk i affären och håller avstånd. Tisdagar, då det brukar vara mycket pensionärer som utnyttjar pensionärsrabatten, undviker jag. Oftast är det väldigt lite folk på både Citygross och ICA-Maxi tidigt på morgonen. Jag har börjat beställt matkassar för avhämtning hos Ica.

Jag träffar heller inte släkt och vänner. Jag brukar ta mig en promenad på eftermiddagarna och undviker då folk så mycket som möjligt. Någon gång tar vi oss en biltur och kliver då ur bilen i bland, men undviker fortfarande folk. Detta gör jag efter att ha ringt 113 13 och frågat om vi får gå ut och svaret var ja. Om man svarat nej, hade jag naturligtvis inte gått ut. Så sluta tjata om att vi inte tar ansvar.

Trött på tjatet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare