Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi behöver en flygplats

Västerås flygplats är en del av svensk infrastruktur. Infrastruktur är en mycket viktig del i svensk krisberedskap. Det gäller även vägar, järnvägar hamnar, el och IT.

Vår krisberedskap har satts under stora påfrestningar nu under pandemin som drabbat världen.  För några år sedan hade vi den stora branden i Västmanland. Det är i stunder som dessa vi behöver vår infrastruktur. Att kunna ta emot hjälpsändningar när det behövs, förflytta patienter för specialistsjukvård som kanske inte kan utföras i Västerås av olika orsaker. Ha brandflyg både för spaning men även släckmöjligheter. Flygplatser, Vägar, järnvägar och hamnar är av stor vikt för vårt samhälle och är grunden för att kunna klara av svåra händelser. Händelser som skogsbränder, pandemi och så vidare kommer att ske i framtiden och då vill vi västeråsare ha den tryggheten med att kunna ta emot hjälp.

Vi har redan konstaterat att våra beredskapslager som vi monterat ner under flera år skulle ha varit bra att ha i dag. Likadant kommer ni att tycka kring Västerås flygplats om ni politiker väljer att lägga ner en väl fungerande flygplats.

Lär er av läxan och lägg inte ner vår infrastruktur! Vi västmanlänningar behöver ha kvar Västerås flygplats!

LG

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare