Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi drog nitlotten i skollotteriet

På grund av obegränsat missnöje med utfallet av det så kallade fria skolvalet, där vi inte fick någon av skolorna som vi sökt i vårt närområde byter vi nu gärna den förskoleklassplatsen med en familj som har större förmåga att se det positiva i allt.

Finnes: Skolplats i förskoleklass till hösten på en av Västerås mer beryktade grundskolor. Stora möjligheter till språkligt, kulturellt och religiöst utbyte, fysisk aktivitet i form av löpning och kampsport samt spännande utflyktsmål på väg till och från skolan. För den som ser en yrkeskarriär antingen inom den så kallade skuggekonomin eller blåljusverksamhet finns också regelbunden närvaro av såväl brandkår som polisrepresentanter i skolans omedelbara närhet.

Sökes: Skolplats i lugnt område, med ett resursläge som korrelerar med nuvarande skattetryck, det vill säga hög lärartäthet och små klasser. Då vårt barn har europeiska rötter skulle vi med fördel se en elevpopulation som speglar majoritetssamhället i landet i stort, för att på bästa sätt underlätta processen av fortsatt assimilering och förstärkning av vårt barns västmanländska.

Så vi vänder oss till er familjer som vill ha öppna gränser och vurmar för mångkultur men dragit nitlotten i skollotteriet och fått era barn placerade i en så kallad "bra skola", hör av er till oss så byter vi gärna.

Antal sökande till de så kallade bra skolorna var av någon outgrundlig anledning omvänt proportionellt i förhållande till utfallet í föregående riksdagsval, men misströsta inte, vi kan hjälpa er.

Missnöjd skattebetalare och orolig förälder

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare