Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi har mycket annat att erbjuda dig som nyutexaminerad lärare

Svar på inlägget https://www.vlt.se/artikel/insandare-varfor-satsar-ni-inte-pa-oss-nyutexaminerade-larare, VLT den 26 mars.

Vi tycker absolut att barn och ungdomar förtjänar de bästa förutsättningarna. Vårt mål är att alla ska lyckas och för det behöver vi bland annat lärare med god kompetens. Vi arbetar för att nå målet och gör det utifrån de förutsättningar vi har.

Vi är en stor arbetsgivare och vi kan nog aldrig konkurrera med de högsta lönerna. Det vi kan erbjuda är allt det positiva med att vara en stor organisation; många kollegor med möjlighet till kollegialt lärande och utveckling, ett välfungerande stöd lokalt på skolan och centralt på förvaltningen kring pedagogisk utveckling och elevhälsa. Hos oss kan du utvecklas, oavsett om du vill förfina dina lärarkunskaper, forska inom didaktik eller utveckla ditt ledarskap.

Vi vet att våra medarbetare inte bara bedömer oss utifrån lön. De har hög motivation och tycker att arbetet är meningsfullt. Vi ser också att medarbetare kommer tillbaka efter att ha provat att jobba i andra organisationer. Vi är övertygade om att de gör det för att de trivs hos oss och för att det stöd som vi ger har betydelse för deras arbetsmiljö.

Ytterligare ett skäl till att välja oss som nyexaminerad lärare är vårt introduktionsår som vi vidareutvecklat inför hösten. Du får bland annat en mentor som stöttar dig, så att du ska få bästa möjliga start på din lärarkarriär. Välkommen att söka jobb hos oss igen. Jag är övertygad om att du kommer att upptäcka alla fina värden i att vara en del av lärarprofessionen i Västerås stad.

Carina Anderberg Löfgren, HR-chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Västerås stad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare