Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi måste få ta avsked

Svar på insändaren Pandemi och Kristersson (M), VLT 14 maj.

Läser insändaren om Ulf Kristersson och hur han och hans syskon besökte sin mor på äldreboendet. Detta tyckte insändaren var hänsynslöst och osolidariskt och att dessutom "lägga beslag på skyddsutrustning som personalen har fått offra”. Hur vet du det? Kanske Ulf och hans syskon tog hand om sin mamma så personalen denna dag slapp att gå in där och kunde hjälpa andra på boendet.

Vad är det för samhälle där vi missunnar nära anhöriga att besöka sina gamla föräldrar.

Det är som om att bara man ”överlever corona” är man odödlig. Vi ska alla dö förr eller senare och ju äldre man blir "ju förr" blir det. Jag gläds åt alla som kan få komma in och besöka sina gamla föräldrar. I dessa tider är det viktigare än någonsin. Just nu är det många som är deprimerade. i Sverige hade vi år 2019 1 268 som tog sina liv. Hur hade vi kunnat hjälpa dessa människor?

Hörde av en väninna att en dotter fick besöka sin demenssjuka 98 år gamla mor på äldreboendet. Dottern hade skyddsutrustning, var ej någon ”kändis”, utom för modern som lugnt och tryggt kunde somna in med dottern vid sin sida.

Naturligtvis ska man få komma in på egen risk, men kanske man hellre tar ”corona” än att inte få säga adjö till sina allra närmaste. All heder åt äldreboendet som lät dottern få ta avsked. 

Låter man inte nära anhöriga få besöka sina föräldrar, särskilt när man ser att de snart ska dö, så blir det fruktansvärt tomt och ångestfyllt för dem. Man dör ensam och sjuk och äldreboendet, som ska ge vård, har förvandlats till ett fängelse. 

Lisbet Gemzell

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare