Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi pedagoger är också rädda för covid-19

Jag blir så trött på folk som inte verkar fatta att pandemin fortfarande pågår. Gunilla som tycker att förskollärare ska byta jobb, VLT den 9 september, "Förskollärare – ni är välkomna till vården".

Allvarligt? Ska vi ställa yrkesgrupper mot varandra?

Vi får dagligen skicka hem barn som är förkylda. Varför? Jo, folkhälsomyndigheten har sagt att barn ska vara hemma om de har symptom och 48 friska timmar hemma efter det.

Hade alla skött sig och varit hemma som FHM säger så hade det kanske varit fullt med barn på förskolorna. Blir hela personalen på förskolan sjuka, måste vi ju stänga. Och vilket gnäll blir det inte bli då?

Ni som har jobbat på sjukhuset under pågående pandemin har åtminstone skyddskläder. Vi är helt oskyddade och det är kanske inte alltid barnen som smittar utan föräldrar som lämnar sina barn till oss när de själva är sjuka med covid-19.

Och angående handla, träna eller dylikt, ta reda på fakta, förskolan är till för föräldrar som jobbar, pluggar + restid fram och tillbaka. Thats it!

Och stackars farfar ("Ofog att skicka hem barnen titt som tätt", VLT den 7 september) som får hämta i tid och otid, be dina barn hämta sina egna barn om det är jobbigt. Troligtvis är du äldre och ska över huvudtaget inte träffa dina barnbarn enligt FHM. De får till och med betalt för det genom VAB. Alternativet hade varit "lockdown" så hade alla kunnat vara hemma i cirka fyra veckor vare sig man ville eller inte. Nu valde inte Sverige det.

Jag kan säga att vi som jobbar på min förskola är engagerade och glada pedagoger men vi är också rädda för att få covid-19. Jävligt rädda faktisk.! En annan sida på myntet va?

Malin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare