Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi västeråsare kan inte använda nya badhuset

Vi är en barnfamilj i Västerås som brukar avsluta veckan med att gå och bada där vi försöker ge våra barn vattenvana och lära de simma, de är 7 och 4 år. Men med det nya simskoleschemat som Medley har lagt för 2020 går det inte att utnyttja någon av barnbassängerna vardagar mellan klockan 15–19 eller helger klockan 9–14. Vilket betyder att vi västeråsare inte kan utnyttja badet för barn vardagar efter att de flesta slutar att arbeta.

I fredags var våra barn besvikna och grät ut till bilen, tillika många andra barnfamiljer som var besvikna och åkte hem.

Ska vi skattebetalare vara med och finansiera ett nytt badhus som vi inte kan nyttja? Ska vi inte kunna ha tillgång och lära våra barn att simma och få vattenvana, utan att behöva gå i simskola?

Jag förstår att ni behöver bedriva simskola men inte att boka upp varje eftermiddag. Vem är badhuset till för? Är det inte för Västerås stads befolkning? Eller bara för ett fåtal barn som går i simskola?

Om man fortsätter med detta tankesätt kommer inte folk att komma tillbaka, vilket ger dålig pr för badet och er ekonomi.

Vi hoppas på en ändring, för att Västerås ska vara en attraktiv stad för alla som bor här.

Barnfamilj i Västerås

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare