Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi vill få ut så mycket som möjligt av satsad peng

Svar på insändaren "Löparspåret och skidspåret är lika viktiga – bygg en bro", VLT den 12 februari.

Tack Jörgen för dina synpunkter. Vi har full respekt för att det både finns olika önskemål för våra anläggningar som att det finns förslag på olika lösningar för att nå detta. Vi har att hantera dessa olika förslag och önskemål på bästa sätt för de som använder våra anläggningar och för verksamheten rent idrottsmässigt, och då även utifrån att hantera kostnader.

Vintertid är delar av motionsspåret på Rocklunda och hela Rönnby och anpassat för skidåkning. Vi har en kort säsong på våra breddgrader och den här perioden när vi äntligen har möjlighet att ha skidspår så är detta prioriterat. Med det ser vi att önskemål om andra aktiviteter får stå tillbaka på de delar där det är spårat. Att dela på skidspår tillsammans med gående innebär tyvärr att det dras in grus i snön och många går även sönder både skidspår och skejtbädd.

De senaste åren är det endast Rocklunda och Rönnby som vi gör skidspår på och detta innebär att vi i Västerås har många mil av gång- och cykelbanor samt andra spår där det inte prepareras för skidor där man kan promenera under den period vi har snö. Under årets övriga månader så är spåret fritt för att gå eller löpa vilket vi ser som tillräckligt om det med hänsyn till skidåkarna kan få vara fredade spår. Vi har även som nyhet denna säsong dubblat längden på den plogade och sandade delen av Rocklunda som nu går längs med den nya hinderbanan.

Det är glädjande att vi äntligen har haft en period av  snö, is och kyla för att kunna ha utomhusaktiviteter i dessa pandemitider och med fina och ostörda spår så får de som vill åka skidor sitt lystmäte fyllt. Andra som hellre gör annat kan ge skidåkarna denna fristad och söka sig till andra och nya vägar för sin rörelse och motion, det är i alla fall vår förhoppning.

När det gäller de lösningar vi tittar på så hanteras de rutinmässigt utifrån att vi vill få ut så mycket som möjligt av satsad peng för så mångas nytta som möjligt. Det gör att vi inte alltid kan göra allt vi vill men vi gör det vi kan. Sedan tror jag att vi i framtiden ska satsa på en tunnel under konstsnöspåret för att lösa konflikterna som varje år dyker upp.

Stefan Tielinen

Idrottsstrateg Västerås stad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare