Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilda västern på cykelbanan

Artikel 1 av 4
Kaos på cykelbanorna
Visa alla artiklar

Jag är så heligt trött på hur folk går och cyklar i Västerås. Allt fler, likt jag, har börjat använda cykel i stället för bil och fler, likt jag, använder en el-cykel (vilket ger extra kraft och fart där det är motigt). Således är det mer trafikerat på cykelbanorna än för några år sedan.

Varje dag får jag köra slalom mellan gående och cyklister, både till höger och vänster. Det är även vanligt att folk stannar till i tunnelöppningar och fixar med barnvagnar etcetera, vilket är idiotiskt då de ofta står i skymd sikt för de som cyklar in i tunneln.

Men höjden av fräckhet möttes jag av i dag (läs tisdag i förra veckan) när fem personer och en barnvagn går i bredd över cykelbanan i en backe. Tre stycken går i bredd (dock på vänster sida) medans ett par går på höger sida jämsides den andra gruppen. En glipa mellan grupperna lämnas i mitten på cykel/gångbanan. Jag tog glipan i nedförsbacke och kvinnan i paret till höger blir rädd och ropar "idiot". Mitt svar: "Du och ditt sällskap gick på fel sida (höger) och därav får cykel och mopedtrafiken kommandes i ryggen. Klart att du blir rädd särskilt som ni väljer att gå i bredd med dig ytterst, jämte en annan grupp på andra sidan."

Jag såg de dock på långt håll och har bra hydrauliska skivbromsar samt hade bromsberedskap. Jag kan erkänna att jag kunde ha plingat med ringklockan, men de såg ut att ha så trevligt när de gick fem stycken i bredd så jag ville inte störa.

Kortfattad information: Den som cyklar ska hålla till höger och den som går ska hålla till vänster. Trafikförordningen.

El-Nisse

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare