Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vimmelbilder – hur tänker ni på VLT?

Annons

VLT publicerar bilder på personer som var ute i vimlet i helgen, bilder på personer som sitter trångt, äter, dricker och har ”fest”. Jag tycker det är oansvarigt, dels av VLT att i dessa Coronatider publicera detta, då vi alla avråds från onödiga sociala kontakter, dels oansvarigt av restauranger men framför allt av de som fortfarande måste festa på krogen. Ni kanske själva är unga och troligen enligt er själva odödliga, men ert beteende riskerar andra människors hälsa och liv.

Om nu folk måste gå på krogen så anser jag inte att VLT ska skriva om det och visa foton. Skriv om hur man uppför sig ansvarsfullt för att undvika smittspridning i stället

Tant Gredelin

* * *

I måndags kom bilderna på de som varit ute i helgen, men hur tänker ni nu med tanke på corona? Ska de smitta flera medans VLT gladeligen fotar detta och lägger ut?! Vart tog restriktionerna vägen, gäller inte detta alla? Och att sen VLT uppmuntrar detta med att fota allt är en skam för hela Västmanland när människor är svårt sjuka och vissa inte heller överlever, men på krogen och bli fotad ska man.

Skam

* * *

Såg att VLT i måndags väljer att på vlt.se publicera ”vimmelbilder”, med glada västeråsare ute på stadens krogar. Tycker väl inte att det var så smart med tanke på corona.

Överallt uppmanar man till ”social distansering” för att solidariskt hjälpa till att hantera den kris hela världen befinner sig i. I och för sig så tycker jag att man ska stödja lokala företag såsom restauranger etcetera, men tycker att det känns lite osmakligt med vimmelbilder i dessa tider. Varför inte prova med hämtmat och träffas digitalt i stället? Tacksam för en replik från tidningen.

Tombola

Svar direkt:

Tack för att ni för fram era synpunkter. Att vi bevakar det som händer och sker ute på stan är inte märkligt i sig, men i detta sammanhang har ni rätt i kritiken. Tajmingen för liknande vimmel är inte rätt med tanke på det du för fram. Vi har därför pausat våra vimmel de kommande veckorna.

Daniel Nordström

chefredaktör och ansvarig utgivare, VLT

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare