Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Visa respekt mot fotgängare

På Skälbygatan i Västerås finns det flera övergångsställen. Det andra övergångsstället på gatan ligger innan den första busshållplatsen, i anslutning till Kakvägen och Mjölvägen.

Det stora problemet är att inte en enda bilist verkar vara medveten om att det är ett övergångsställe där. Jag går där dagligen och har gjort så i flera år. Inte en enda gång har jag blivit översläppt vid det övergångsstället. Tvärtom så blåser många bilar förbi i hög hastighet. Det är omöjligt att missa det övergångsstället, då det är lika tydligt som alla andra med varningsskyltar innan och markeringar på marken.

Det spelar ingen roll om jag står där mitt på blanka dagen eller en mörk kväll iklädd min reflexväst, bilisterna kör ändå som om att det inte finns ett övergångsställe där.

Om det handlar om att ni helt enkelt inte ser mig när jag står där vid vägkanten så är det ännu värre. Då är det dags att ni lyfter blicken och börjar se er omkring när ni kör bil, innan det händer en olycka.

Ruth

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare