Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vita, medelålders män som hatar kvinnor

När jag läser insändare i VLT kan jag inte låta bli att reagera på hur mycket det gnälls från medelålders, vita män. I insändaren Diskriminering av vita medelålders män, VLT 12 maj, klagas det på att kvinnor arbetar på ungdomsmottagningen och att dessa omöjligtvis kan relatera till pojkars problem och frågeställningar.

Varför skulle gemensamt kön vara det mest avgörande för förmåga att relatera? Vetenskap visar att kvinnor är mer empatiska än män. Finns några motargument till det?

Det mesta från Leif Kullberg osar sexism och utdaterade värderingar som hör hemma under samma tid vi slängde "kärringar" (som gubben i insändaren 12 maj beskriver oss som, efter att ha skyllt sitt ordval på en kvinna) i vattnet för att se om de flyter.

Ni måste sluta publicera Leif Kullberg. Han har ju ingen insikt i någonting alls. Han beklagar sig över att män blir diskriminerade, trots att de befunnit sig högst upp i näringskedjan sedan tidernas begynnelse. Gubben har noll insikt i hierarki omkring oss i samhället och klagar så fort någon belyser hur vita, medelålders män med sina påhittade rättigheter stampar in över alla andra. Att inte låta människor klaga på dem med mest makt är ett hot mot demokratin och skulle onekligen leda till ett homogent samhälle där enbart vita medelålders män har makten. Ungefär som på medeltiden – och som nu.

Ni är säkert jättefina herrar, men ni klär inte i grön kostym.

Er makt tillhör alla nu. Välkomna till 2020.

Kärring

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare