Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: VLT – sluta upp med dubbla budskap

I VLT den 7 januari pryds förstasidan av en stor rubrik om hur du kan parkera billigast möjligt i centrala Västerås. Rubriken, och därpå följande artikel. Det ter sig apart i relation till en annan artikel som presenteras i samma nummer av tidningen – nämligen den om hur vi ska undvika bilburenhet.

Forskaren Lena Winslott Hiselius uttalar ”att både piska och morot behövs för att få oss att ställa bilen och åka kollektivt i stället”.

VLT:s reportage om parkeringskostnader kontrasterar mot Winslott Hiselius uttalande, då reportaget mer eller mindre uppmuntrar till bilåkande i stadens centrala delar.

Det må vara en sak att landsortsbor är tvungna att ta bilen. Busslinjer saknas på sina håll. Jag upplever själv avsaknaden av kollektivtrafik, då jag på deltid befinner mig i Dalarnas skogar. Västeråsare, däremot, har generellt ett val. Kollektivtrafiken är utbyggd och så länge du inte är fysiskt eller psykiskt hindrad att färdas med buss behöver du faktiskt inte veta hur du ska kunna spara några kronor på parkering vid exempelvis Västerås central.

Så VLT, sluta upp med dubbla budskap i miljöfrågan, lyssna på forskare som Lena Winslott Hiselius och underskatta inte era läsare genom att förutsätta att de saknar en kritisk blick på det ni skriver.

Karin Senter

Svar direkt!

Det är utmärkt att du som läsare har en kritisk blick. Det uppskattar jag mycket.

Jag håller däremot inte med dig om att VLT har dubbla budskap. Det du beskriver är nämligen helt olika artiklar och speglar snarare bredden i journalistiken och det faktum att VLT inte tar ställning i våra nyhetsartiklar.

Den första artikeln handlar om den omdebatterade parkeringsfrågan i centrala Västerås. Var man kan parkera billigast anser jag är relevant upplysning. Att det är bra om färre tar bilen är en helt annan sak.

Den andra artikeln du syftar på låg på våra in- och utrikessidor och innehåller också relevant och viktig information.

Men, det är två olika artiklar med helt olika karaktär.

Att VLT uppmuntrar bilåkande är något du själv läser in. Vi tar, som sagt, inte ställning i våra nyhetsartiklar.

Daniel Nordström

chefredaktör och ansvarig utgivare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare