Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Yttrandefriheten är mycket viktig

Svar på Jan Norgrens insändare i VLT den 29 juli ”Socialdemokratins nya valstrategi?

Tack för att du undertecknat insändaren med namn.

Våra åsikter skiljer sig nog inte åt alltför mycket vare sig det handlar om byggnation eller anonyma personangrepp. Politiskt har vi troligen inte samma grundsyn men det lägger jag åt sidan. Därför väljer jag att försöka hitta gemensamma nämnare i stället för konfrontation.

Vilken valstrategi socialdemokraterna har vet jag inte och den är nog inte utarbetad ännu. När jag framför min åsikt i en insändare tillfrågar jag varken parti eller någon annan.

Yttrandefriheten är mycket viktig, den har jag självklart aldrig ifrågasatt. Men den främjas inte av att användas till personangrepp från anonyma skribenter.

Anonyma insändare i sakfrågor som kan vara känsliga för familjens trygghet är även jag beredd att acceptera.

Jag är övertygad om att en större öppenhet kan minska de värsta tarvligheterna, en ordning som VLT tillämpar för medverkan på debattsidan och ökar därmed kvaliteten på inläggen.

Anonyma insändare i sakfrågor som kan vara känsliga för familjens trygghet är även jag beredd att acceptera. Osakliga personangrepp på mig med flera, som i det här fallet, är något helt annat.

Syftet är uppenbart att i svepande ordalag skada andra utan att stå för det. Enligt min mening är det fegt.

Angående Öster Mälarstrand så instämmer jag helt i att den första delen är mycket bra och att byggnationen närmare stadskärnan är tät. Husplacering och utseende är en smaksak som även arkitekter kan tycka olika om.

Även om politiker bestämmer en hel del så finns det realiteter som vi måste ta hänsyn till. Som till exempel behovet av bostäder, någon som vill bygga och inte minst boendekostnader.

Många av de som investerat i dyra insatser eller betalat höga hyror anser nog inte att de bor i ett getto som den anonyma insändarskribenten påstår.

Yngve Wernersson (S)

ledamot i byggnadsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare