Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre ses som en belastning i Sverige

Annons

Hur kan vi tillåta att regeringen åldersdiskriminerar oss pensionärer? Vi pensionärer må vara gamla men inte dumma, som riksdagsmajoriteten tycks tro.

Vi har arbetat ett helt arbetsliv och till en början sex dagar per vecka. Arbetsmiljön, både den fysiska och den psykiska var det ingen som tänkte så mycket på.

Begreppet ”att gå in i väggen” fanns inte. Man arbetade och gjorde rätt för sig, med åren så kände man sig ganska sliten oavsett om man hade haft ett hårt verkstadsjobb eller stressigt kontorsarbete.

När pensionen närmade sig så hade man i många fall 50 års arbetsliv bakom sig, ofta under tuffa förhållanden.

Pensionen skulle innebära att man kunde koppla av och ta det liter lugnare på ålderns höst, men då fick vi en ny regering som högprioriterade sänkta skatter för dem som arbetade och lät äldreomsorgen och sjukvården ligga för fäfot.

Varför vi pensionärer skall betala högre skatt än de som arbetar är det ingen ansvarig politiker som på ett intelligent sätt har kunnat förklara.

Som pensionär så undrar man ju varför man skall klämmas åt från alla håll, både lägre inkomst, högre skatt och sämre vård.

Nu har man kommit överens om att höja åldern då man har rätt att börja ta ut sin pension, men troligtvis så är det endast ett fåtal av de som arbetar idag som trots det kommer att ha arbetat i 50 år.

I de flesta andra länder så har man stor respekt för äldre människor medan man i Sverige ser äldre människor som en belastning.

Sverige är det enda landet i världen som anser att pensionärerna tål ett högre skattetryck än de som arbetar. Vi pensionärer är inget annat än åldersdiskriminerade och borde manifestera vårt missnöje under hela valåret 2018.

Jag kommer personligen att kämpa hela vägen fram till valdagen.

Jan Erik Axman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons