Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla kan se att träden inte mår bra

Annons

Jag framförde min oro för Björnöns träd och natur i en insändare som publicerades den 28 mars. Ulf Palm på teknik och fastighetsförvaltningen var vänlig att försöka ge svar. Han har funnit ett antal fel i insändaren och lägger stor vikt vid dessa. Det kanske är så en kommunikationstateg utan s och r måste arbeta men det hade varit bättre om jag hade fått ett svar från någon som tar min oro på allvar.

Om man ska diskutera om träd är sjuka eller friska när det växer grön mossa i manshöjd på stammarna så vill inte jag delta i sådant nonsens. Man kan som lekman se att alla träd är mer eller mindre skadade och inte mår bra. Därför föreslog jag att kloka experter skulle gå en promenad och vara speciellt uppmärksamma på området närmast flygplatsen. Jag tror inte att det gör mindre ont om man får en stor gren i huvudet i en parkanläggning eller i ett reservat.

När det gäller mistlar så är också det ett bekymmer som förmodligen ökar i framtiden. Jag vet att misteln är fridlyst men om det står ett 20 meter högt trädskelett med 100 mistlar i en park så måste det fällas före någon kommer till skada. Det är klart att den lagen kan ändras om det görs analyser och en utredning först.

Jag tycker att det är anmärkningsvärt att det inte har gjorts någon undersökning som har publicerats med anledning av skogsskador. Det kanske är en smygande katastrof på samma sätt som den pågående koralldöden i havet? Det är nog enklare att åka till Paris och titta på blommor än att försöka förklara varför faunan ser ut som den gör på Björnön.

Jag tog även upp betongbryggan som har rasat ihop och föreslår en gång till att spökfartyget som är förankrat i bryggan transporteras bort.

Paris är fortfarande överskattat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons