Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än en gång sägs att flygplatsen snart går bättre ...

Annons

Av Ulla Perssons uttalande i VLT nyligen att döma, börjar verkligheten hinna ifatt styrelse och ledning på Västerås flygplats. Åtskilliga gånger har jag frågat Ulla Persson hur hon avser att gå till väga för att förbättra bolagets resultat, det som aldrig blivit bättre än minus 30 miljoner så långt bak i tiden som man kan minnas, ja 2016 faktiskt mer än 60 miljoner back. Är det genom att öka intäkterna eller minska kostnaderna? Något riktigt svar har jag aldrig fått, men hela agerandet hos styrelse och ledning har antytt att man tänker klara det intäktsvägen. Bland annat har man ju öppnat lunchrestaurang i huset.

Men, av nyhetsartikeln framgår, att man nu har startat ett projekt inklusive mbl-förhandlingar för att minska personal och få ned kostnaderna. Och det löper på bra, meddelar Persson. Inget riktigt konkret har hänt ännu, men hon är full av tillförsikt. Förlusten 2017 blev 30 miljoner igen. Budgeten för 2018 säger också minus 30, men sedan händer det saker. 2019 blir förlusten ”bara” 20 miljoner, vilket är ägarens (kommunen) krav. Någon som känner igen resonemanget?

Ja, precis som jag med flera många gånger förutspått, så skjuter man ännu en gång resultatförbättringen på framtiden, och Teljebäcks storslagna försäkran till mig 2014, att stora förbättringar skulle inträffa under innevarande mandatperiod, de har helt kommit på skam

Om nu kostnadsbesparingarna ser så lovande ut, varför har man inte inlett den operationen långt tidigare, och hur kommer det sig, att de inte ger någon effekt alls under 2018? Och kan man verkligen reducera personal och få ned kostnaderna med 10 miljoner utan att intäkterna från de flygande kunderna tar skada? I så fall måste det ha funnits ”mycket luft i systemet” för att citera Anders Teljebäck, när styrkvartetten drev igenom stora besparingar i äldreomsorgen.

Det är ju valår i år. Vi måste se till att få ett slut på eländet.

Ulf Hedman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons