Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Teljebäck: Migrationsverket måste agera mer kraftfullt

Annons

Anders Teljebäck (S) svarar på ett inlägg om narkotikaförsäljning i centrum, bland annat vid Vasagatan och passagen mot Vasaparken.

Svar på insändaren:” Narkotika säljs öppet i centrala Västerås”:

Västerås stad kommer att göra allt som står i vår makt för att få bort droghandeln från centrum och i andra stadsdelar. Situationer som den vi nu upplever har även funnits tidigare. Just nu ser vi att problemet är stort, och vi kraftsamlar därför för att förändra situationen.

Vi bygger ut vår organisation med fältassistenter långsiktigt och på kort sikt planerar vi snabbare insatser för att störa gruppens initiativ till knarkförsäljning och övrig brottslighet.

För att hantera situationen i centrala delarna av Västerås har vi tagit fram en handlingsplan för att skapa ett tryggare centrum. Det handlar bland annat om kameror, ökad belysning, och att skapa så kallade trygga stråk. Det handlar också om att anställa ordningsvakter som får arbete över ett större område i city.

Vi har ett bra samarbete med polisen och har i ett kommunlöfte tillsammans prioriterat insatser i centrum och de västra stadsdelarna. I handlingsplanen för ett tryggare centrum föreslår vi också ett utökat samarbete med polisen. Regelbundna möten hålls redan idag mellan kommunen och polisen. På så vis får vi en utförlig bild av de aktuella utmaningarna och kan initiera aktiviteter för att hantera dem.

Västerås stad och polisen har en aktiv roll i arbetet med att bidra till att stoppa knarkförsäljningen och annan brottslighet som kommer i dess kölvatten. Men minst lika viktigt är det att andra aktörer ser och tar sitt ansvar.

Vi vill till exempel se kraftfullare insatser från Migrationsverket. Vår bedömning är att flera i den aktuella gruppen som säljer knark i vår stad vistas i landet illegalt. Den situationen måste hanteras, som en viktig del av många andra för att få bukt med problematiken.

Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande, Västerås stad

Läs även: Polisen: Vi jobbar aktivt mot knarklangningen

Insändare: Polisen måste vara ute och agera på fältet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons