Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändra den misslyckade rondellen på Norrleden

Annons
Den som ligger i högerfilen på Norrleden måste svänga av in på Tunbytorpsområdet, vilket överraskar en del förare.

Det är besvärligt med detta "potthålsrally" i sicksack mellan alla hål i Västerås gator. Vid nästa upphandling av vem som ska utföra asfalteringsarbeten skulle det vara önskvärt om man sållade bort de lägsta anbuden från irländska "experter". Beror de återkommande hålen på dåligt underarbete?

För övrigt tycker jag att den felkonstruerade cirkulationsplatsen i Tunbytorpsgatans början måste byggas om. Där uppstår hela tiden incidenter när två filer blir en. Det ska inte gå att köra två i bredd rakt fram för att sedan försöka trängas ihop i en fil ut ur rondellen. Gör om och gör rätt!

Jag har kört ut framför en tok som åkte i den högra filen där man ska svänga åt höger enligt skylt och markering i gatan. Han blinkar åt höger när han kommer in i rondellen, kastar om blinker till vänster och kör rakt fram. Vilket han får göra då det inte finns någon spärrlinje som hindrar det. De som blinkar åt höger och kör rakt på har blivit ett otyg i rondeller. Han är inte den enda. Han blev arg på mig då jag trott att han skulle svänga åt höger. Sånt skapar bara irritation i onödan.

Nu när det finns snö kan man se att det är uppkört i båda filerna rakt fram. Man hör hela tiden bilar tuta i denna misslyckade cirkulationsplats.

Risto Holm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons