Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvarslösa ägare låter katten springa lös

Familjens älskade kanin Mia är död. Hon var mycket mer än en kanin för oss och det är därför jag skriver detta.

Annons
Kaninen Mia dog efter att ha blivit biten. Foto: Privat

Hon hittades en kväll i sin inhägnad i trädgården med sårigt, blödande och avbrutet bakben och först nästa dag kunde hon befrias från sina plågor hos veterinären.

Vad som hade hänt var först ett mysterium. Det finns ingen möjlighet att hon skulle kunna skada sig själv så i sin inhägnad. Bett från ett djur hade däremot kunnat ge sådan skada. Men från vilket djur? Räv? Knappast under dagtid, och ingen räv har synts till på åratal i området. Och en räv skulle knappast ta sig in och ut över en mer än en meter hög inhägnad.

En katt? Ja, i grannskapet finns flera katter som ägare inte tar ansvar för och som stryker omkring på tomten dagligen. Och häromdagen tror jag den skyldige återvände till brottsplatsen. En av områdets katter satt på översta trappsteget på trappan över till Mias inhägnad. Kanske inget bevis som skulle hålla i rätten, men bevis nog för mig för vad som hänt.

Jag har aldrig förstått mig på dessa kattägare som inte tar något ansvar för vare sig katten eller deras gärningar, utan bara släpper ut djuret utan tillsyn. Och vad jag egentligen tycker om alla er ansvarslösa kattägare med frispringande katter är ingen idé att skriva ner. VLT skulle ändå censurera det. Helt bedrövligt och ansvarslöst, kan jag sammanfatta det med. Men ni kattägare skulle kanske ta er en funderare över den ansvarslöshet ni visar och det som ert ”älskade” djur kan ställa till. Och kom inte detta dravel om att en katt måste få springa fritt.

Vi har mist en familjemedlem på grund av en kattägares ansvarslöshet. Och det kan bli konsekvenser för de katter som visar sig på vår tomt framöver.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons