Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använd ringklockan!

Med anledning av alla påhopp som hundägare fått av cyklister vill jag bemöta kritiken.

Annons
Trångt. Cyklister och fotgängare trängs ofta på samma utrymme i trafiken.                         Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Enligt vägtrafikstadgan ska en cykel bland annat vara utrustad med ringklocka, den ska användas vid omkörning av gående och andra cyklister. Detta enligt lagen.

Då jag under elva års tid gått med hund på Djäkneberget tre till fyra gånger varje dag har det hänt fem gånger att cyklister ha pinglat på mig, dessa har jag berömt. Alltså är cyklisterna lagbrytare. Om man som jag har dålig hörsel, ja även de med god hörsel kan ha svårt att höra när cyklisterna kommer susande i 30 km/h bakifrån. Eftersom de som klagar troligtvis inte är hundägare vill väl dessa att vi ska ha strypkoppel på hunden och att den ska gå med disciplin tryggt mot benet. Om ni var laglydiga tror jag att problemen löser sig.

Beträffande lagbrytande cyklister har jag konstaterat att cirka 20 procent inte använder lyset eller har ingen lykta alls. Kontentan är att ge signal i god tid så löser säkert problemet sig.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons