Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Skiljebo bortglömt?

Annons

Den 28 september 2016 invigdes den nya Skiljeboplatsen. Det var inte precis något mysigt ställe man planerat, utan det blev en ganska trist plan, försedd med några nyplanterade träd, några fasta stolar och bord här och där samt några hopsnickrade lådor, belagda med blått konstgräs för barnen att hoppa på. Här och var stod det stora cylindrar med gröna växter i.

Jag är själv boende i ett av husen vid platsen. Det enda jag såg av skötsel förra sommaren var att det med jämna mellanrum kom en bil, som fyllde på vatten i säckarna runt träden. Någon skötsel av växterna i cylindrarna har inte förekommit. Jag hade väntat mig att vi i våras skulle ha fått se färgglada lökväxter i dem, för att så småningom se dem bytas ut mot sommarblommor.

När man inte håller efter det man byggt upp, börjar förfallet att breda ut sig. Överallt ligger fimpar och skräp. Även i blomstercylindrarna hittas fimpar och dylikt. De blå lådornas klädsel lockar klåfingriga att göra hål i. I de fyrkantiga kuporna omkring träden lades grovkrossat grus, som en och annan roat sig med att sprida runt omkring. Tanken med gruset var väl att hindra ogräset att komma upp, men maskrosor och våtarv är tåliga växter. I avsaknad av påskliljor har vi under våren kunnat njuta av gula maskrosor, som inte är så roliga att se när de blommat över.

Under vintern spreds mängder av grus över platsen och ännu har ej allt upptagits. Jag såg i förra veckan att man var på gång med det på södra delen av platsen, men vid den norra ligger drivor med grus fortfarande kvar.

Är det så här offentliga platser i staden skall skötas?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons