Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att rusta för krig leder till krig

Annons

Militärövning i Östersjön 2014 under ledning av USA.

Det pågår återigen en omfattande eskalering av militär upprustning i vårt närområde i Östersjön såsom inom vårt land.

För inte så länge sedan drabbades Norrbotten av dessa avskyvärda och farliga övningar med Nato och där bland andra amerikanskt krigsflyg deltog.

En gigantisk övningsverksamhet med Nato kommer att ske i september i Östersjöområdet under namnet Aurora (morgonrodnadens gudinna).

Militär från Östersjöländerna och USA kommer att finnas även på svenskt territorium. Ryssland å sin sida är pressat av Nato och har övat tillsammans med Kina i Östersjöområdet. Det är skamligt att Sverige som anser sig vara en alliansfri nation inte går fredens väg och manifesterar med alla tillgängliga fredliga medel mot denna vansinniga utveckling. Sverige skulle kunna visa att det finns en annan väg, fredens, dialogens och vänskapens väg.

Det borde vara tillräckligt med Irak, Libyen, Syrien, Afghanistan med flera andra konflikthärdar i grunden orsakade av bland annat USA:s agerande under Bush med ett obeskrivligt lidande för hundratusentals människor. Svälten i Afrika, torkan, bristen på vatten borde vara tillräcklig anledning att lämna vapenskramlet. Det finns också ett stort och farligt hot från IS och andra terrorgrupper i Europa och inom vårt land.

Här hemma har vi ett skriande behov av att få en fungerande polis, en fungerande sjukvård och äldrevård värda namnet. Mindre resurser till krigsindustrin kan göra att det blir klöver över till alla dessa behov.

Rustar man och övar för krig så kommer det förr eller senare att leda till krig, det borde vi veta av historien.

Paulus Anttila

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons