Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens lek och idrott offras för hus

Annons

Bollplanen vid Tessingatan.

Signaturen "Mimi F" undrar i VLT den 17 mars varför jag inte gillar idén att bygga bostäder på Herrgärdsskolans skolgård. Hon skriver att hon är förvånad att jag inte nappat på lockbetet med anläggandet av en ny konstgräsplan.

Det "Mimi F" verkar glömma är att den nuvarande basketplanen av asfalt ingalunda ska ersättas av något konstgräs. Tvärtom är tanken att bygga ett stort hus på den nuvarande basketplanen. Konstgräsytan ska byggas på skolgården norr om basketplanen, där det idag finns gräs, träd, buskar och lekytor. Således är projektet ännu ett exempel på hur områden för rekreation och idrott offras i den MP-drivna förtätningsivern.

"Mimi F" har helt rätt i att det behövs fler bostäder i Västerås. Inget parti har drivit detta lika hårt och länge som Liberalerna. Flera centrala förtätningsprojekt är alldeles utmärkta, till exempel Kopparlunden, Ängsgärdet och stationsområdet. Dessa tre projekt är stora och ger hundratals eller till och med tusentals bostäder – men de räcker inte. Parallellt måste stadens ledning släppa sargen och börja bygga staden utåt också.

Att som den nuvarande majoriteten gör huvudsakligen ägna sig åt att dammsuga staden på park- och rekreationsytor, och förstöra dessa, är fel väg att gå. Det leder till färre bostäder och en sämre stadsmiljö, jämfört med Liberalernas alternativ.

Jesper Brandberg, Oppositionsråd (L)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons