Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggplaner på Hammarby tyder på dumhet

Annons
Det planeras för 550 nya lägenheter på Hammarby – ett av de största byggprojekten under senare år i Västerås.Illustration: EttElva/Archus

Jag bor i ett enplanshus närmast de planerade femvåningshusen på Liegatan. Jag är rädd och känner stor oro för detaljplanen. För oss som bor där vi bor innefattar planförslaget omfattande olägenhet bestående i ökad insyn och ökad bebyggelse. Höghusens balkonger och fönster kommer mycket nära tomtgränsen och vetter mot uteplatsen som idag är helt insynsskyddad. Det innebär att förslaget skulle inkräkta på privatlivet.

Vidare skulle även byggnationen under lång tid innebära en ökad belastning av tung trafik och störningar på en väg som redan idag upplevs som trång av de boende. Det innebär att vår möjlighet till ett normalt boende skulle bli förstört av byggnationen. De boende och barnen skulle utsättas för nya farliga risker.

Jag har full förståelse att staden behöver bygga nytt, men jag har ingen förståelse varför man ska bygga på Hammarby som redan idag har övervägande höghus. Det finns en stor skillnad på att bygga här eller där. Det som jag har minst förståelse till är hur man kan komma på iden att planera en byggnation av ett höghus 25 meter från enplanshus. Det sistnämnda visar på dumhet och avsaknad av empati.

Till slut vill jag tillägga att förtätning av samma dignitet och liknande olägenheter medförde att Svea hovrätt, mål nr P2112-16, dömde till att enskilda intressen överväger. Den som är intresserad att läsa domen kan söka på målnummer enligt ovan.

Jag önskar att berörda beslutsfattare besvarar denna insändare.

Erik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons