Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att ansvariga agerar för ett häkte i Västerås

Artikel 16 av 23
Häkteshaveriet
Visa alla artiklar

Annons

VLT har gjort en mycket bra reportageserie om häktessituationen i Västerås. Det är helt galet om det går bort viktig tid för polisen på grund av långa meningslösa transporter. Det är inte förenligt med rättssäkerhet om advokater inte kan besöka häktade av tidsbrist och krångel på andra orter.

Jag tycker att ansvariga verkar vara väldigt flata. Polischefen yttrar ” Jag kan inte göra mer som tjänsteman än att påtala problemen vi ställs inför”. Jag skulle vilja påstå att det finns hundratals saker som kan göras. Den här frågan har belysts av VLT på ett utmärkt sätt. Halva manegen är krattad. Om nu polischefen och övriga ledande tar de krafttag som skulle ha tagits för tjugo år sedan så hade vi haft ett häkte i Västerås idag. Det gäller att alla ansvariga kliver upp på samma tåg och åker i rätt riktning.

Om inte viljan finns, om ledarskapet är svagt, då står alla och gnäller med knuten näve i fickan. Det borde ha tillsatts en arbetsgrupp som skulle ha gjort VLT:s jobb för länge sen. Kanske landshövdingen skulle kunna delta och göra nytta för sin lön? Politiker som kämpar för flygplatsen och betalar enorma underskott skulle väl även här kunna bidra med sitt strå till stacken. Advokater och Tingsrätt skulle kunna skriva till Kriminalvård och regering.

Nu väntar jag bara på att VLT ska göra en lika belysande artikelserie om Northvolt. Då skulle vi få reda på vad deras fantastiska företagsidé handlar om. De verkar inte ha några problem med enorma finansieringsunderskott.

Tänkande August

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Häkteshaveriet
Annons