Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att Solveig Nilsson (S) avgår

Annons
Solveig Nilsson (S), ordförande i äldrenämnden i Västerås

Äldrenämndens ordförande Solveig Nilsson (S) borde lämna sin post snarast möjligt. Utsatt för den svidande kritiken kommer hon säkert att säga att hon vill stanna och arbeta för förbättringar, sikta framåt. Men förtroendet är nu förbrukat och någon väg framåt finns inte längre.

De uppgifter om allvarliga brister i den verksamhet hon satts att ansvara för visar entydigt att hon inte klarar sitt uppdrag. Att verksamheterna uppvisar stora brister är i sig allvarligt och faller som en skugga över hela äldrenämnden. Värre ändå är Nilssons okunskap om de verkliga förhållandena och hennes benägenhet att sedan lång tid sopa de kända problemen under mattan. Ställd inför oavvisliga fakta, slår hon upp ett förvånat ansikte och försvarar sig med att beskriva hur det borde vara. Så tänker man tydligen i en byråkratisk och verklighetsfrämmande värld.

Förutom de nyligen avslöjade missförhållandena i omsorg och arbetsmiljö minns vi också den märkliga politiken med att ställa sökande gamlingar sist i kön, om de inte antog nämnden första platserbjudande.

Om inte Solveig Nilssons självinsikt räcker till för att få henne att lämna sin post, borde partiet hjälpa henne på traven. I annat fall kommer hon att bli en kvarnsten om halsen på Socialdemokraterna, när de går till val till hösten.

Ulf Hedman

Artikel för Plus-kunder: Solveig Nilsson (S): "Helt galet, jag blir alldeles förskräckt"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons