Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig information från byggbolagen om Hammarby-planer

Annons
Drygt 500 nya bostäder planeras på Hammarby, men boende protesterar.Illustration: EttElva/Archus

Business och cynism i världsklass. Det är en passande rubrik för de brutala exploateringsplaner man har på Hammarby. Eller om man så vill, ett till experiment med ett nytt miljonprogram! Det tycker tydligen vissa av våra beslutsfattare och byggjättarna Willhem och Ikano är en hållbar ideologi här i Västerås. Det är också anmärkningsvärt hur illa Willhem och Ikano har behandlat sina hyresgäster i frågan.

Exempel på detta är: Bristfällig information, ingen information om förlängd samrådstid, ingen information på olika språk, då många hyresgäster har annat modersmål än svenska, ingen information om hela den planerade byggnationen på området mellan Liegatan och Bygatan. Dessutom inga eller få anslag på infotavlorna i trapphusen. Detta är bara ett axplock på medveten eller omedveten nonchalans från dessa byggjättar.

På samrådsmötet som hölls i S:ta Gertrudsskolans matsal tidigare i våras hölls ingen öppen frågestund, ingen person höll i mötet, personal från hyresbolagen var anonyma, utan namnbricka. De kunde ej heller svara på frågor, inga broschyrer fanns att tillgå, än mindre på olika språk, inga tolkar, och så vidare.

Allt det här sammantaget är djupt otillfredsställande Hur ser ni på Ikano och Willhem på alla dessa brister? Och hur ser ni på att området vid den förtätning som ni önskar skulle bli ett stort problemområde? Tänker ni alls på ert varumärke som bostadsbolag då?

Jenny

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons