Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt omdöme, Ulla Persson!

Annons

Ryanair och Västerås flygplats har skrivit ett femårigt avtal.

Mot bakgrund av vad som framkommit om Ryanairavtalet i lördagens VLT, är det beklagligt att notera Ulla Perssons snedvridna inställning till flygplatsens ekonomiska redovisning. Lever man i föreställningen att det utan vidare går att bortse ifrån kostnaderna för inkomsternas förvärvande i Ryanairfallet, är det nog dags att allvarligt ompröva sin verksamhet. Naturligtvis måste flygplatsens fasta kostnader även belasta Ryanairprojektet! Om ett tillverkande företag skulle underlåta att hänföra sina fasta kostnader på nya produkter med motiveringen att kostnaderna redan finns i företaget, så inser var och en att resonemanget helt saknar vett och sans!

Artikel för Plus-kunder: Ulla Persson tillbakavisar kritiken

Alla inom flygbranschen som förhandlat med Ryanair vet att flygbolaget – utöver gängse avtal om flygplatsavgifter med mera – även kräver årliga kapitaltillskott i mångmiljonklassen från den aktuella flygplatsen under hela avtalstiden, det vill säga fem år för Västerås. Överenskommelsen har vanligtvis formen av ett marknadsprojekt parterna emellan, men även andra former av kapitalöverföring till Ryanair förekommer.

Att bortse från de reella kostnader som flygplatsen har för Ryanair och påstå att trafiken inte är en förlustaffär är ett bedrägligt beteende av Ulla Persson. Ett sådant agerande visar på dåligt omdöme och en bristande respekt för Västerås skattebetalare.Tyvärr måste konstateras att någon förbättring i flygplatsverksamheten ännu lyser med sin frånvaro. Jag har påtalat detta tidigare, men säger det gärna igen: Ta hjälp av flygexpertis utifrån med att upprätta en långsiktig strategi för flygplatsen!

Hans Wallin

Artikel för Plus-kunder: Jesper Brandberg (L) avgår från flygplatsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons