Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De nya p-avgifterna blev en flopp

Annons

Teknik- och fastighetsförvaltningens kommande trygghetsprojekt (Plus-artikel VLT) är en täckmantel för införande av p-avgifter där så är möjligt.

Ett liknande projekt genomfördes på Norra Malmaberg under 2016. Trots att inga krav på p-avgifter framfördes av deltagarna i samrådsgrupperna, så infördes p-avgifter på några gator av tekniska kontoret med stöd (beslut) av tekniska nämnden. Visst, vissa åtgärder som gjordes förbättrar tryggheten, men ingen kan påstå att införandet av p-avgifter på något sätt bidrar till ökad trygghet.

Tyvärr ytterligare ett sätt av Västerås stad att ta ut mer skatt (avgift) av oss boende!

Vad gäller två av gatorna så kan jag ge följande kommentarer och ni får troligen samma svar om/när ni frågar de som bor vid gatorna:

+ Skjutbanegatan: Inga praktiska ändringar/förbättringar har genomförts på gatorna. De är i lika uruselts skick som tidigare. Införandet av p-avgifter har inte givet någon synbar effekt på p-förhållandet!

+ Gunillbogatan: Idag, klart bättre eftersom dubbelparkering inte förekommer. Men, denna förbättring hade också kunnat genomföras med den nu införda p-skyltningen och utan p-avgifter.

P-avgifter påverkar inte på inte alls p-förhållandet! Detta påpekades också av deltagare i samrådsgrupperna dock utan synbar effekt hos beslutsfattarna!

Åke Burman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons