Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Kritiker har dålig koll på fisk

Annons

Hans Stackegård visar i sin debattartikel i VLT 12 april samma brist på kunskap och fakta som COW och vissa lokala moderatpolitiker när det gäller faunapassagerna i Svartån. Det är en investering i praktisk miljöpolitik för att för framtiden se till att rödlistade arter får en bättre chans till fortplantning och därmed starkare bestånd.

Aspen, gösen och den europeiska ålen är inga hoppande arter. Påståendena om stör och lax visar ytterligare förvånansvärt bristande kunskaper om fisk och andra vattenlevande arter som kommer att gynnas av passagerna. Jag har i tidigare insändare försökt förklara detta men tydligen utan att få vissa personer att inta fakta om nyttan av passagerna. Det är störande för oss som i många år försökt få till bättre betingelser för Mälarens fiskbestånd.

Dessutom bidrar EU med betydde anslag till passagerna som också fått både nationell och internationell uppmärksamhet. Passagerna som bland annat Uppsala, Örebro och Norrköping redan färdigställt för många år sedan har också blivit uppmärksammade som ett steg för ett mer hållbart fiskbestånd. Varför fortsätta att visa total okunskap om livet under vattenytan som är så viktig för att vi skall ha ett rikt bestånd av fisk i framtiden.

Per Arne Blomberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons