Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är rena bedrägeriet

Hemtjänstens matleveranser fungerar inte, men kommunen tar ändå betalt.

Annons
Besök. Skribenten kritiserar problem i hemtjänsten. Bilden är tagen på annan ort.               Foto: Pavel Koubek/arkiv

Jag har en fråga till Västerås stad och hemtjänsten på Gideonsberg. Min mormor är 90 år gammal, hon bor ensam och har hemtjänst med städ/tvätt/dusch samt matleveranser. Nu under två veckors tid och även tidigare har min mormor inte fått någon mat levererad till sig.

Idag lördag 9/5 fick hon ingen mat igen! Trots att hennes son ringt och sagt att ingen mat kommit, så fick hon ingen! Min mamma måste nu hjälpa henne med detta. Jag blir mycket upprörd över hur de som ska ta hand om våra gamla i hemmet behandlar människor. Jag vet att hon fått laga mat till sig själv hemma då det inte kommit någon mat. När man har matleveranser kan det vara så att det kanske inte finns mat hemma för dagen.

Det är vanvård att inte leverera maten och jag anser att ansvarig chef ska göra en lex sarah-anmälan! Att inte ens ha tid att hjälpa till att torka någon efter en dusch och att sätta på kläderna mot en våt hud. Vanvård!

Jag jobbar själv inom vården som sjuksköterska och detta gör mig mycket upprörd och ledsen samt orolig. Vad håller vården av våra gamla på att hamna i Sverige?

Likaså får min mamma sköta tvätten då personal som är avsatt för att göra detta inte gör det. De säger ”jag hinner inte i dag” och sedan blir det inte gjort överhuvudtaget.

Så Västerås stad, hur kan det vara ok att ta betalt för något man inte utför? Det är bedrägeri, eller kanske rentav stöld? Jag anser att Västerås stad lurar människor på pengar när detta sker. Blir det någon form av ekonomisk kompensation? Jag vill ha svar från ansvarig verksamhetschef om hur detta kan förekomma.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons