Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det tabubelagda ordet tjock

Annons

Du är inte tjock, du är fin!

Just denna mening tror jag att det allra flesta har hört någon gång, kanske inte att någon sagt det till just dig, men att man hört någon säga det till någon annan, eller att du sagt det till någon? Jag har hört detta tusentals gånger, flera gånger fått det sagt till mig. Om jag någon gång säger att jag måste börja träna så är folk väldigt snabba med att kommentera nej du är inte tjock, du är fin. Jag vet själv att jag inte är tjock, men om jag skulle vara det, betyder det då att jag automatiskt blir ful? Får man inte träna om man inte är tjock?

Ordet tjock är ganska tabubelagt, vi undviker gärna att säga ordet tjock om någon som är kraftigare står med och pratar. Men varför? Egentligen är det samma sak som att undvika ordet brun när en brunett står med.

Ordet tjock ska inte behöva förknippas med något dåligt, det beskriver bara en persons kroppsform, det betyder inte att personen är ful.

Ordet används mycket vid kränkningar och skojbråk, det är vanligt att använda orden tjockis och fetto när man ska kränka någon, ofta vid skojbråk kompisar emellan, men även vid mobbning. Det är inte konstigt att folk tar illa upp och ser på ordet som något dåligt eftersom att det används som något negativt. Men man ska inte behöva ta illa vid sig när någon använder dessa ord, ordet tjock är ett vardagligt ord som man ska kunna använda utan att någon tar illa upp.

Oavsett om du är smal eller tjock, så är DU vacker. Be proud of your body.

Saga Enstedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons