Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var rätt att lägga ned Wenströmska

Annons

Replik på Ingemar Andréasons insändare ”Eleverna förlorare när Wenströmska stängdes”.

Västerås elever är inga förlorare

Under den nuvarande mandatperioden har gymnasieeleverna i Västerås höjt sina betyg, fler elever tar en studentexamen och antalet F-betyg har sjunkit. I en insändare i VLT (26/2) hävdar Ingemar Andréason att kommunen fått omfattande kritik av Skolinspektionen, att Västerås gymnasieskolor är bland de sämsta skolorna kvalitetsmässigt och att nedläggningen av Wenströmska gymnasiet gjordes på bristande kunskapsgrund. Inget av detta stämmer.

Den kritik kommunen fått från Skolinspektionen har varit riktad mot enskilda skolor och de brister som uppmärksammats har åtgärdats. I SKL:s senaste jämförelse av landets gymnasieskolor hamnade Västerås i den övre hälften, inte bland de sämsta. Och nedläggningen av Wenströmska var motiverad av flera anledningar. Inte minst på grund av behovet av moderna och yteffektiva lokaler för Västerås elever och för den ökande mängd elever som pendlar hit från olika delar av vårt närområde.

Självklart finns det mycket som kan förbättras. Arbetet med att höja elevernas resultat och se till att fler elever når en gymnasieexamen måste fortsätta. Men tack vare hårt arbete från både politiker och anställda genomgår Västerås gymnasieskolor nu ett lyft både kvalitets- och resultatsmässigt. Detta arbete förtjänar uppmuntran, inte grundlösa anklagelser.

Carin Lidman (S), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Markus Lindgren (MP), vice ordförande

Indi Persson (C), ledamot

Lars Lindén (KD), ledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons