Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dra barnen i pulka bättre än att skjutsa dem i bil

Annons

Svar på Karl-Erik Erikssons insändare om pulka-filer, ”Dummaste jag har läst” (VLT 13/1).

Äntligen får jag bli arg och irriterad på rätt saker.

Läste om att det skulle vara ”dumt” att vilja ta sina barn i pulka till och från förskolan i – stället för att köra dem i bil? Att föräldrar är lata som går i stället för att använda bilen. Snurrigare insändare har jag knappast läst.

Då jag anser att det för barnen är trevligare och sundare att vistas ute i friska luften än i en bil som är svår att manövrera i snömodden har jag själv efterfrågat osandade bitar hos kommunen. Där sa man att de bara skulle sanda i mitten av vägen. Utan större framgång då traktorn som plogar och sandar är av större variant och nästan plogar ute i skogen också, då hamnar sanden därefter.

Jag kommer ihåg att jag som liten blev körd av min mamma på spark under vintern, trots att det sandades då med. Hon hade broddar på fötterna och det gick med väldans fart.

Detta är något mina barn dock aldrig kommer att få uppleva trots mängden snö i Västerås, eftersom det sandas så flitigt. Det upplevs inte heller bara positivt av de cyklister som får däcken sönderstuckna.

Jag tror inte att Karl-Erik Eriksson tänker ett dugg på någon annans hälsa och att skylla på att gångtrafikanter ska gå på vänster sida är bara löjligt. Det ”rekommenderas” att vi ska gå på vänster sida på en gång- och cykelbana. Jag tror även att människor har så mycket sunt förnuft att de kan flytta sig eller stanna om det skulle behövas i detta väglag. Det är ju trots allt inte så lång tid på året det är snö på marken.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons