Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drogpåverkade och smitare hör inte hemma i trafiken

Vi blev påkörda i vår bil i korsningen Vallbyleden–Pettersbergsgatan. Den 41-årige man som hänsynslöst körde på oss med sin bil i hög fart smet utan att bry sig om hur det gick för oss.

Annons

Förutom smitningen misstänks föraren för drograttfylleri och grov olovlig körning.

Genom mycket rådiga vittnen som följde efter smitaren och ett berömvärt snabbt polisarbete kom han inte så långt. Till skillnad från smitaren frågade många engagerade om vi behövde hjälp.

Polisens snabba, effektiva, engagerade och framgångsrika arbete måste nu följas upp av nästa instans i vårt rättssamhälle, som vi antar är åklagarmyndigheten och Tingsrätten.

41-åringen måste hållas borta från trafiken med tvång tillräckligt länge för att omöjliggöra upprepning. Drogerna måste väl samtidigt finansieras. Gör man det genom vanligt hederligt arbete?

Enligt äldre statistik kör 16 000 personer per dag i vårt land omkring i trafiken påverkade av alkohol och droger. Endast 16 000 personer per år upptäcks och lagförs. Många återfaller. Många offer avlider och många får leva resten av sitt liv med mer eller mindre uttalade men, i onödan.

Det handlar i dessa fall inte om olyckor utan om hänsynslösa påverkade människor som vållar andra skada. Enligt statistiken upptäcks färre än 0,3 procent, vilket betyder att 99,7 procent undgår påföljd. Det är inte polisens bristande resurser som är enda problemet. Det är de drogade själva som är problemet. Alla som känner till drog eller rattfylleri utan att reagera är dessutom medbrottslingar. Ta avstånd. Anmäl!

Drogpåverkade bilförare är brottslingar som måste lagföras och straffas. Stöd polisens arbete!

Hasse och Niclas Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons