Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du kör vårdslöst fort

Annons

Varför kör du så fort? Du ser hastighetsgränsen som den minsta hastighet man ska hålla. Är det 100 km/tim anser du att man kan och ska köra nästan 110. För det åker man inte dit för. Om du som har bråttom kör utan att tveka 140.

På Järnbruksgatan som går mellan E18 och Köpingsvägen mellan Skälby och Bäckby är det mycket trafik numera. Och du – det är 50 km/tim längs hela den vägen. Inte 70! Eller 80 – eftersom du tror att det är 70 kan du hålla 80 utan att åka dit – tror du. Du har en stark bil och njuter av att axa för fullt från rondellen uppe vid E18 för att snabbt komma upp i dina 70-80 km/tim. Varför? Har du någonsin funderat på vad som driver dej att köra så fort? Körglädjen i din starka bil? Eller bara slarv? Förr eller senare kan det vara en cyklist som ska över vid Skönsbogatan och missar att se dej.

Mitt bestående intryck av din framfart är att du kör vårdslöst fort. Du har en bil som har förmågan, men har glömt att du själv också ska ha förmågan. Lugna ner dej! Även låga hastigheter ställer till det om olyckan är framme – även om det inte var ditt fel.

En sista fråga till dej – har du någonsin kommit i närheten av den bränsleförbrukning som din biltillverkare anger i sin reklam? Kan den höga förbrukningen bero på att du kör aggressivt och för fort? Prova under någon vecka – du ska se att du kan komma i närheten av tillverkarens siffror! Men du måste lugna ner dej i trafiken!

Lycka till!

Nisse på Skälby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons