Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fantastisk upplevelse – men få ville dela den med mig

Annons

Tack VLT och alla andra sponsorer för en fantastisk kväll med Norrdans i Konserthuset.

Men varför var vi så få som ville bli bjudna på en ovanlig skönhetsupplevelse? Mer än hälften av stolarna fick stå tomma när 12 dansare gav järnet på scenen.

De flesta i publiken var ungdomar som antagligen själva vill dansa konstdans eller vad det kan heta när man vill skilja det från bugg och folkdans. I tidens anda vill vi hellre uppleva aktivt än passivt.

Kanske är det skämmigt att ”bli bjuden”, som att ta emot bidrag. (Det kostade bara 120 kronor.) Kanske vågar vi inte uppleva något nytt för att det enda vi vet är att Cullberg kan vara tråkigt och Riverdance kan vara för strömlinjeformat.

Kanske tror vi att man måste förstå föreställningen, men det tycker inte jag. Man behöver inte begripa sig på en amaryllis, en azalea eller hibiskus.

Om man tappar tråden och drömmer sig bort blir det den avkoppling vi behöver.

Men vad är det, kanske man undrar.

Är det obeskrivligt eller får man till exempel säga att det är ett mellanting av akrobatisk cirkus och balett? Och musiken, den kan vara skrämmande, från vackraste vacker till riktigt buller.

Men om varje västeråsare vill uppleva något stort och nytt en gång i livet så hade det varit fullsatt, och jag tror att både publik och artister hade kommit igen!

Lars-Olof Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons