Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fakta går inte att snacka bort, Pia Nilsson

Annons

Pia Nilsson, socialdemokrat från Sala, svarade på min insändare den 31:a januari om det svikna vallöftet av Socialdemokraterna att pension och lön skulle beskattas lika. Pia Nilsson berättar yvigt och brett vad sossarna gjort för oss pensionärer sedan man kom till makten.

Sanningen är trots allt att jag som pensionär fortfarande betalar betydligt mer i skatt än den som arbetar, fakta går inte att snacka bort.

Det mest anmärkningsvärda är att man inte ens har någon ambition att slutligen lösa skattefrågan. Man gick till val på att pension och löneinkomst skulle beskattas lika, efter valet ändrade man det till att när Sverige har EU:s lägsta arbetslöshet så skulle skatteskillnaden bort. Vi pensionärer lär inte leva så länge att vi får uppleva att Sverige har EU:s lägsta arbetslöshet.

Pia Nilsson, är du medveten om att ni är världsunika med att beskatta pensionärerna hårdare än de som arbetar, många andra länder beskattar pensionerna lägre och så var det även i Sverige tidigare. Tycker verkligen Socialdemokraterna att pensionärerna som utgör 25 procent av valmanskåren skall betala relativt mer för den gemensamma välfärden? Den omvända Robin Hood-politik som sossarna för kan straffa sig i nästa val om man inte tänker om. Vi må vara gamla och skröpliga men vi har varit med tillräckligt länge för att inte vara lättlurade.

Jan Erik Axman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons