Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fånigt att kräva biskopens avgång

Annons
Mikael Mogren, biskop

Thomas Stalin har en del att lära om Svenska kyrkan.

Vi lever på 2000-talet. Därmed har vi lärt mycket om tider som gått och om kyrkan och dess viktiga budskap. Kyrkan följer tiden och budskapet omfattar fler människor som känner sig hemma i kyrkan. Svenska Kyrkan är till för människorna. Att då välja ett ord som används i tiden, oavsett om någon gillar eller ogillar det, är sannerligen inget skäl för kritik mot den som väljer att publicera ordet i kyrkans namn. Visst, åsikt kan du ha men resten....”avgång”, är skrattretande.

Människor ska ha kyrkan som en viloplats, en rekreationsplats och som en plats att lära om sig själva och det kristna budskapet. Där ska finnas öppenhet och omtanke. I kyrkan skapas nya rutiner i det kristna utövandet av budskapet och fler känner sig välkomnade som sagt. Där ska finnas kyrkans människor som lär oss som vill veta och som behöver kyrkan och det kristna budskapet. Min Jesus hade och har humor. Min Jesus fördömer ingen.

Om Thomas Stalin och några till har retat sig på födelseannonsen med ordet "hen" må det vara deras problem att de saknar humor. För oss andra finns inga problem med det.

Thomas Stalin har inte tolkningsföreträde och hans fåniga krav på avgång av domprost och biskop säger mycket om honom.

Viktora Vicktor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons