Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farligt cykla längs E18

Varje morgon cyklar jag över Vallbybron för att ta mig till jobbet. Varje morgon förundras jag över hur mycket ”bråte” det ligger på cykelbanan.

Annons
Tät trafik. Skribenten efterlyser ett skydd för dem som cyklar bredvid fordonen på Vallbybron.    Foto: Tony Persson/arkiv

Det är alltifrån navkapslar, muttrar, delar från lastsläp och diverse andra okända föremål.

Jag tänkte också för mig själv varje morgon (och eftermiddag på väg hem) hur obehagligt det är med alla dessa föremål, de har helt uppenbart flugit av från trafiken alldeles intill som kör i mycket hög hastighet. Ändå har jag inte gjort något åt detta, mer än tänkt på det varje morgon.

Ända tills i dag, då jag på min vanliga väg till jobbet blev träffad av just ett sådant föremål! En karbinhake lossnade från en lastbil, flög iväg och träffade mig! Lyckligtvis gick det bra, den träffade foten och allt som hände var att jag fick utstå lite smärta. Men vad hade hänt om jag fått den i ansiktet, eller om den träffat däcket på min cykel? Eller om det varit något större än en karbinhake?

Något borde göras för att ge såväl cyklister som fotgängare skydd! Men för att något ska kunna göras måste först detta problem uppmärksammas och det hoppas jag att det gör i och med denna insändare. Jag vet inte vilken lösning som skulle vara bäst, men kanske en plexiglasvägg som även ger skydd mot stenskott och sandmolnen som yr runt trafiken.

Jag hoppas att detta problem tas allvarligt innan någon annan blir mer skadad eller en olycka händer!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons