Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fasansfullt för oss anhöriga

Annons

Svar till Elisabeth Wäneskog (KD), 1:e vice ordförande i äldrenämnden (19/3).

För dig är misär "något ytterst starkt och avser en händelse som pågått under lång tid och förvärrats". Och det är precis vad som pågår på våra äldreboenden! En urholkning där det blir färre anställda, färre sköterskor, städföretag tas bort, sjukgymnaster försvinner med mera. Och med det tryggheten för dem som bor där! Du pratar dessutom om att det finns ett överskott på platser i servicehusen. 60 procent av de som söker boende får ju avslag!

Du skriver att du är mycket ute i verksamheten och därför vet hur den mår. Jag utgår ifrån att du pratar med cheferna och kanske en och annan personal. Hur många boenden som sitter i sina rum/lägenheter eller är fjättrade i sina sängar har du pratat med? Hur många anhöriga har du pratat med? Det är bara vi som vet hur det egentligen är! Ni gör det väldigt enkelt för er och ni vill inte se verkligheten som den är. Här kommer ett till "enstaka fall":

Jag har en nära anhörig som de senaste åren har blivit så sönderstressad av denna försämring att hen hela tiden befinner sig i ett ångesttillstånd. All livsglädje är borta och det finns ingen motivation kvar att komma ur det tillståndet. För oss anhöriga är det fasansfullt att se detta!

Du känner dig trygg i de beslut du är med och tar och för dig råder ingen misär. Det är ett hån mot verkligheten som råder!

Ni inom den så kallade äldreomsorgen skulle prova på att ligga i en säng full med avföring i en timme. Det kan till och med ta längre tid innan personal kommer till hjälp! Skäms på er!

Anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons