Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina fraser om trygg miljö – men belysning fixas inte

Annons

Efterlyses: fungerande belysning

"God belysning i offentliga miljöer där människor ofta rör sig som parker, gator, parkeringsplatser och gångvägar mm bidrar till en tryggare miljö." Det är ett uttalande som ofta hörs från företrädare för kommunen och andra organisationer - och jag tror att det är sant och tycker det är klokt sagt.

Men, som så ofta, kan avståndet mellan vackra ord och praktisk handling tyvärr vara väldigt långt. Man kan ibland verkligen undra om den ena handen vet vad den andra gör eller säger, för att uttrycka det snällt!

Prästgatan, mellan Svartån och norra delen av Stora torget, är en liten smal gatstump mitt i centrum av Västerås. Där finns tre gatubelysningar varav två varit ur funktion en längre tid och större delen av gatan är helt svart under kvällar och nätter. Känns inte speciellt tryggt, snarare lite småruggigt.

Så... den "engagerade medborgaren" tar mod till sig och felanmäler detta på kommunens hemsida, i hopp om att ljuset återigen ska lysa och bidra till en tryggare miljö. Medborgaren får snabbt ett svar från kommunen att trasiga lampor byts efter sex veckor. Sex veckor! Har man tur kan det gå på raska tre veckor... Va?

Så var det alltså med det vackra pratet och fina ambitionerna om "trygghetsskapande belysning".

"Mycket snack och lite verkstad" kanske passar bättre!

Urban Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons