Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flexlinje – numera med förhinder

Annons

Flexlinjen är en verklig tillgång för oss äldre. Många av oss undrar hur de ansvariga kunnat anskaffa nya bussar som är så stora att de inte kan köra in på de smalare gatorna för att hämta passagerarna som tidigare.

Gatorna är desamma och bussarnas storlek borde vara anpassade till befintligt vägnät. Dessutom är många av flexlinjens passagerare rörelsehindrade och har svårt att gå. Det är därför av största vikt att gångavståndet blir så kort som möjligt. Flexhållplatserna saknar dessutom både sittplats och regnskydd. Flexlinjen är vidare ett billigare alternativ till färdtjänst – ett inte oviktigt argument för oss fattigpensionärer.

Som det nu blivit har många flexpassagerare åter tvingats till det bussåkande som de en gång befriades från på grund av sina rörelsehinder.

Man kan inte heller bortse från det faktum att endast en eller två passagerare åker per tur. Som det nu blivit har många flexpassagerare åter tvingats till det bussåkande som de en gång befriades från på grund av sina rörelsehinder. Det slår även mot de äldres och rörelsehindrades sociala möjligheter då man helt enkelt inte har råd med färdtjänst och som inte orkar ta sig till en flexhållplats och att stå där i regn och kyla. Väntan vi hållplatsen kan även bli lång - oftast måste passageraren lämna bostaden för att hinna i tid till flexen innan stationen har meddelat eventuella förseningar. Vi vill ha tillbaka det gamla upphämtningssystemet.

Greta Ågren

Ingrid Nilsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons