Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fokusera mer på svenska, engelska och matematik

Annons

Jag är elev i ettan på ett teknikgymnasium i Västerås och jag har bevittnat den skillnad som råder mellan gymnasiet och grundskolan och jag hör ofta många som inte trivs på sin gymnasieskola men de har inte tillräckliga betyg för att byta. Jag ser hur många har det jobbigt med matematiken och hur många kämpar för att förstå engelskan. Skälet till det är att man läser alldeles för lite av kärnämnena i grundskolan.

Matematik, svenska och engelska är grunden till alla andra ämnen, du behöver kunna läsa till dig kunskap i SO och NO och sedan kunna presentera det du kommit fram till. Du behöver kunna matematiska begrepp och lösa ekvationer i NO-ämnen. Engelska behövs för att kommunicera med omvärlden.

Bara för att man utökar undervisningstiden för kärnämnena betyder inte det att man behöver gå längre dag i skolan utan det kan vara att man skär ner undervisningstiden på det mer praktiska ämnena. Jag menar inte att man ska ta bort de praktiska ämnena men jag tror att om man skulle förlänga undervisningstiden i kärnämnena skulle man få ett bättre studieresultat i alla ämnen. Jag tror inte att studieresultaten i de praktiska ämnena skulle påverkas bara för att man drar ner på undervisningstiden för där kan du ta tillvara på de kunskaper du får i matematik och svenska.

Det handlar om att förbereda och ge alla elever samma förutsättningar för att lyckas med sin skolgång och därför är det viktigt att satsa på det centrala vilket är matematik, svenska och engelska.

Filip Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons