Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För många zombier på jobbet – upp till kamp mot smartfånarna

Annons
Zombie - levande död som inte få mycket uträttat.

Med risk för att eventuella läsare tror att jag tillhör GGS – griniga gubbars sällskap – måste jag ändå få ifrågasätta den brist på arbetsmoral som jag upplever finns överallt numera på alla arbetsplatser. Tyvärr också i den kommunala världen tråkigt nog som ju finansieras av mina och dina skattemedel.

Det jag har noterat är att arbetsplatserna numera tas över av zombier. Vad är då en zombie? Om man tittar i uppslagsverk så är det någon vars viljeförmåga helt försvunnit, en död människa vars kropp återfått livet enbart i så mått att den kan röra sig.

Det som främst utmärker en arbetsplatszombie är personens totala fixering vid en rektangulär platt sak – kallas visst smartphone i folkmun. Av någon anledning måste tydligen alla arbetsgivare idag tillhandahålla en sådan tingest till sina anställda. Syftet är säkert gott men användandet av smartphonen inskränker sig till att surfa runt på olika sociala medier samt utföra privata ärenden i det oändliga. Jag har arbetskamrater som ägnar halva sin arbetstid åt detta.

Nu tycker säkert många att jag är en tråkig nitisk bakåtsträvare men faktum är att vi alla får betala för detta genom dålig produktivitet och effektivitet på företagen och när det även förekommer i den kommunala världen är det mer allvarligt då den bekostas av skatter.

Nu är detta ett nytt fenomen och tittar man på företagens policy kring detta finner man oftast ingenting och så länge chefer och ledningen i företag inte ser detta som ett problem kommer inget att hända är jag rädd.

Upp till kamp mot smart(?)fånarna!

Resignerad

Ps. Vart tog samtalen kring fikaborden vägen!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons