Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förare i city kör respektlöst

Annons
På Stora gatan och Vasagatan i centrum är privatbilism inte tillåten, med undantag för personer med särskilda p-tillstånd.

Läste insändare från "Bussförare på VL" (4 december), om obehöriga som kör i Västerås city. Några av oss som får köra på vissa gator och har parkeringstillstånd för funktionshindrade har också stora problem med trafiken!

Tyvärr är många av problemen orsakade av bland annat din yrkeskår: busschaufförer, taxichaufförer och vissa andra förare! Fastän jag tittar noga innan jag öppnar min bildörr, när jag parkerar på till exempel Vasagatan och Stora gatan, så får jag dra in tårna (eller rumpan) och trycka mig platt mot bilen, för att inte bli påkörd! Eller bli av med sidospegeln! Jag måste öppna dörren helt för att komma i och ur bilen och den är cirka 1 meter bred. Ni kan väl visa respekt och vrida lite på ratten (ofta har ni inte ens möte!) och inte tuta. Jag kan ofta inte ens ta ut kryckorna på vänster sida.

Jag försöker visa er respekt med att inte bara slänga upp förardörren, utan jag ser mig för och väntar tills ni har passerat. Ibland tar det någon sekund längre innan jag har kommit ut ur bilen. En del av er kör så nära och så pass fort att ni är ända uppe vid min bil innan ni börjar bromsa och tuta på mig! Sakta ner, anpassa hastigheten, som många av oss andra gör.

Jag har svårt att gå och jag kan inte flytta mig hur snabbt som helst. Visa lite respekt, alla som kör i city är inte obehöriga och dra inga slutsatser av att jag "inte ser sjuk ut" eller inte är så gammal! Jag har haft p-tillstånd i cirka 20 år, men andras "tyckanden" och åsikter blir bara värre. Jag valde inte själv och vill inget hellre än att kunna gå bättre.

Kör inte så nära, tack!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons